Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Stoppa tvångsumgänge nu!

09 februari KL: 8:30 - 9:15
Sveriges riksdag

Barn är de enda brottsoffer som tvingas träffa sina förövare. Nyligen dog en pojke i Luleå, misstänkt mördad av sin pappa under umgänget. 9 av 10 barn som har umgänge med sin eller en närståendes förövare upplever ångest, rädsla, sorg och frustration av umgänget. 9 av 10 får också bestående psykiska men ända in i vuxen ålder.

Jämställdhetsmyndighetens granskning ”Uppgifter om våld är inget undantag” av 814 tingsrättsdomar gällande vårdnad, boende och umgänge visar att i 64 procent av fallen framkommer uppgifter om våld och övergrepp. Men domstolarna har i många fall inte vägt in dessa uppgifter i besluten.

Sverige måste stå i framkant gällande barns bästa. Inget barn ska tvingas till umgänge med förövare. Inget barn ska behöva uppleva våld. Om vi på riktigt ska stå på barnens sida så måste en förändring till. Välkommen till ett seminarium i Sveriges riksdag där vi samlas för att en gång för alla stoppa barns tvångsumgänge med förövare.

Medverkande:
Olga Persson, förbundsordförande Unizon
Elisabeth Dahlin, Barnombudsman
Rebecca Lagh, advokat
Förälder som kämpat för sitt barns rätt att slippa tvångsumgänge

Seminariet arrangeras av Unizon, Annika Strandhäll (S) och Juno Blom (L).

Anmäl dig senast 6 februari.

facebook Twitter Email