Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Talk Town: Fler kvinnor i politiken

04 maj KL: 17:00 - 18:30

S-kvinnors förbundsordförande Carina Ohlsson och förbundssekreterare Susanne Andersson, medverkar vid Talk Town i Köpenhamn – en festival om kön, jämställdhet och feminism. Ett forum för nätverkande, utbildning och debatt.

4 maj (17.00-18.30) medverkar S-kvinnor i Seminariet ”Fler kvinnor i politiken”

I Danmark är knappt 33 procent av de förtroendevalda kvinnor i lokalpolitiken. Ett av målen med seminariet är att lära sig av Sverige, som kommit mycket längre när det gäller jämställd politisk representation. Carina Ohlsson talar bland annat om S-kvinnors initiativ ”Varannan damernas” och hur vi och Socialdemokraterna arbetar med jämställdhet.

Socialdemokraterna i Riksdagen är idag helt jämställd, efter att några ledamöter bytts i riksdagen nu med något fler kvinnliga ledamöter.

S-kvinnor har även tidigare haft kontakt med Danska socialdemokratiska politiker och haft goda samtal och möten om det gemensamma arbetet för att stärka jämställdheten.

Här hittar du mer information om Talk Town.

facebook Twitter Email