Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Annika Strandhäll på väg att bli ny ordförande för S-kvinnor

Inbjudan till media att närvara på S-kvinnors kongress 2–3 oktober 2021 i Borlänge. Kongressen är S-kvinnors högsta beslutande organ som hålls vartannat år. Under årets kongress kommer ett 60-tal motioner att behandlas, ett nytt politiskt program att antas och en ny ledning att väljas.

Pressmeddelande 2021-09-24

Tidigare i våras meddelade S-kvinnors högsta ledning, förbundsordförande Carina Ohlsson och förbundssekreterare Susanne Andersson att de efter åtta respektive tio år lämnar sina poster vid årets kongress.

Av flertalet nominerade efterträdare har valberedningen meddelat att de föreslår Annika Strandhäll till förbundsordförande och Nina Unesi till förbundssekreterare. Båda har ett långt och starkt engagemang i S-kvinnor och inom svensk jämställdhetspolitik.

Bland de motioner som kommer att behandlas finns flera av S-kvinnors stora stridsfrågor – att stoppa mäns våld mot kvinnor, kampen mot exploatering och handel med kvinnors och barns kroppar, jämställda villkor i arbetslivet och kvinnors hälsa.

Under kongressen kommer även flera nya ledamöter till förbundsstyrelsen att väljas. Valberedningens förslag i sin helhet samt alla handlingar till årets kongress finns på www.s-kvinnor.se

Val av förbundsordförande och förbundssekreterare sker lördag 2 oktober kl. 11.30.

Kontakt för frågor och pressackreditering:

Maria Granström, pressekreterare S-kvinnor
[email protected]
tfn: 070-365 22 23

Ladda ner pressmeddelandet

facebook Twitter Email