Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Äntligen bättre sexualundervisning i skolan

S-kvinnor har länge drivit på för en förbättrad sex- och samlevnadsundervisningen i skolan, en fråga den S-ledda regeringen nu går vidare med.

”Unga ska få sexualundervisning av skolan. Inte av porrindustrin” säger Matilda Ernkrans (s), minister för högre utbildning och forskning, precis i linje med S-kvinnors ställningstagande.

Regeringen har beslutat att göra kunskap om sex och relationer obligatoriskt i lärarutbildningarna, så att alla lärare ska kunna undervisa i dessa frågor.

– Det här är ett så efterlängtat beslut, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson. Det kommer ge elever bättre sexualundervisning och fler resonerande samtal om samtycke och relationer som är jätteviktigt när unga utforskar sin sexualitet.

S-kvinnor har också drivit på för att det behövs tydliga riktlinjer för sexualundervisningen i läroplanen, så att uppdraget blir genomförbart för lärare och pedagoger. Det fortsätter vi att kämpa för.

facebook Twitter Email