Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Både förnyelse och kontinuitet för S-kvinnor

Valberedningen presenterar idag sitt förslag till S-kvinnors ordförande och styrelse, som ska väljas på förbundsmötet i augusti. S-kvinnors sittande ordförande Carina Ohlsson föreslås för omval som förbundsordförande. Hon valdes 2013 till ordförande under S-kvinnors förbundsmöte i Stockholm, ett fyllnadsval där hon efterträdde sittande ordförande Lena Sommestad.

S-kvinnors valberedning har enhälligt beslutat föreslå omval av Carina Ohlsson Skaraborg, som ordförande för Sveriges Socialdemokratiska kvinnoförbund, S-kvinnor.

”Carina är starkt förankrad i S-kvinnor och är en bra ledare med stor erfarenhet av att arbeta för kvinnors rättigheter och ett jämställt samhälle och kommer att fortsätta leda förbundet på ett bra sätt” säger valberedningens sammankallande Gudrun Hjalmarsson.

Valberedningen föreslår även enhälligt omval av Susanne Andersson som S-kvinnors förbunds-sekreterare. Susanne arbetar mycket engagerat med utveckling av S-kvinnors politiska frågor och organisation och har stort förtroende i organisationen.

Båda kandidaterna är nominerade av många distrikt och klubbar och valberedningen skriver i sin motivering att de är övertygade om att de kommer att fortsätta leda S-kvinnors arbete framgångsrikt för att göra en jämställd värld möjlig, bl.a. när det gäller kvinnors arbetsliv och hälsa.

Valberedningens förslag till S-kvinnors förbundsstyrelse innebär både kontinuitet och förnyelse. Valberedningens förslag innebär flera nyval, och kandidater med olika bakgrund erfarenhet och ålder. Det är 45 år mellan den äldsta och yngsta. Valberedningen är glada att så många kompetenta kvinnor nominerats från hela landet och vill vara med och leda vårt förbund.

Valet av ordförande och styrelse sker vid S-kvinnors förbundsmöte, den 21-23 augusti i Söderhamn.

facebook Twitter Email