Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Carina Ohlsson och Stefan Löfven: Så blir Sverige ett feministiskt föregångsland!

I senaste numret av S-kvinnors tidning Morgonbris intervjuas S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson och Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven om hur Sverige ska bli ett feministiskt föregångsland. Med ett brett handlingsprogram för jämställdhet vill en Socialdemokratisk regering ta ett helhetsgrepp om jämställdhetsfrågorna.

Pressmeddelande 2014-08-29

Läs även reportaget om bristerna i förlossningsvården. I Stockholms läns landsting har klagomålen ökat kraftigt de senaste åren. Stockholm toppar även listan över kvinnor som drabbas av allvarliga bristningar. Stressen lyfts fram som en av de bidragande orsakerna till skadorna.

Vi skriver också om nationalismens framfart i Europa och hur den påverkar feminismen. En rapport från organisationen Kvinna till Kvinna och stiftelsen Expo visar hur nationalistiska partier i Europa på punkt efter punkt hotar de fri- och rättigheter som kvinnor har kämpat för i decennier.

Här kan du läsa hela tidningen i PDF-format

facebook Twitter Email