Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Fyra generationer feminister

Fyra generationer socialdemokratiska feminister:

”Att kvinnor och män med likadana jobb har olika lön är helt ofattbart, så ska det inte vara. För oss handlar feminism om kvinnors rätt att få samma möjligheter som män. Det borde vara en självklarhet.” Rosa och Nadja, feminister och socialdemokrater födda 1994.

”När jag kom ut i arbetslivet hade jag samma ingångslön som min mamma hade efter nästan ett helt yrkesliv, trots att vi båda har högskoleutbildning. Löneskillnaderna mellan män och kvinnor är oacceptabla. För mig är feminism att se och erkänna könsmaktsordningen och att vilja göra något åt problemen, men då krävs en politisk vilja och en ny politik för Sverige.” Arvid, feminist och socialdemokrat född 1988.

”Jag växte upp på 70-80-talen med en ensamstående mamma och sju syskon. Det var tack vare en fördelningspolitik och en välfärd som möjliggjorde det. Vi behöver prata om klass när vi pratar feminism, för jämlikhet och jämställdhet går hand i hand. För mig betyder feminism också minskade klyftor – mellan alla grupper i samhället.” Monica, feminist och socialdemokrat född 1971.

”1967-68 bodde jag i Paris och kom för första gången i kontakt med den litterära akademiska feminismen som fick upp ögonen på mig för feminismen. 1968-rörelsen med grupp 8 i spetsen påverkade mig djupt. I grunden handlar feminism för mig om att se de strukturella orättvisorna i samhället.” Britt, feminist och Socialdemokrat född 1948.

Gör som Rosa, Nadja, Arvid, Monica och Britt. Engagera dig i valet och Sveriges största feministiska parti. Ska vi få en feministisk regering är det Du – eller aldrig: http://socialdemokraterna.se/duelleraldrig #nf2014

facebook Twitter Email