Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Jag köper inte sex på VM

S-kvinnor i Dalarna inleder nu en digital kampanj, JAG KÖPER INTE SEX PÅ VM. Syftet är att lyfta fram problemet med sexköp i samband med Skid-VM som hålls i Falun och invigdes i onsdags. 

Under VM 1974 och även 1993 var prostitution ett omfattande problem. Sedan dess har Sverige fått en sexköpslag.

– Nu till helgen beräknas 50000 personer komma till Falun och VM och det är särskilt angeläget att uppmärksamma hur prostitution förekommit runt större idrottsarrangemang både i Sverige och utomlands, sa Laila Edholm, ordförande för S-kvinnor i Falun till Dala-Demokraten som är en av många medier som uppmärksammat kampanjen.

S-kvinnor har länge uppmärksammat kopplingen mellan stora sportevenemang och prostitution. 2006 under fotbolls-VM i Tyskland inledde S-kvinnor kampanjen ”Fotboll yes, prostitution no” för att uppmärksamma den enorma bordellverksamhet som växte upp runt världsmästerskapet. Under fotbolls-VM i Sydafrika 2010 var frågan lika aktuell. Över 40 000 utländska kvinnor fraktades in i landet för att tillfredsställa sportturisternas behov av prostituerade. Även 2014 uppmärksammade S-kvinnor den enorma sexhandeln med kvinnor och barn i samband med Fotbolls-VM i Brasilien.

Facebook-kampanjen hittar du här: JAG KÖPER INTE SEX PÅ VM

facebook Twitter Email