Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Jämställdhetspolitik och höger går inte ihop

Feminism handlar om att belysa områden där män och kvinnor inte har samma villkor. Det betyder inte att man bara tycker synd om kvinnor. Det som skiljer oss åt är att vi S-kvinnor faktiskt vill ta ansvar både för de som är starka och svaga, se utmaningarna och göra något åt det.

Publicerad i Expressen den 23 maj 2014.

Att anställda i den offentliga vården till exempel får möjligheten att starta eget gör inte att behovet av offentlig vårdpersonal försvinner. Det gynnar en liten grupp, men resten då? Lösningen kan ju knappast vara att alla statligt anställda bara säger upp sig och bli VD för ett eget företag. Eller ska de som blir kvar i offentliga vården helt enkelt få skylla sig själva? Schyssta villkor måste givetvis gälla för alla anställda!

Alliansen har tagit bort årliga lönekartläggningar, vill inte reglera rätten till heltid eller visstidsanställningarna och vill ”av princip” inte ha kvotering.

Alla ska bestämma själva och politikerna inte ska lägga sig i. När man ens vill erkänna maktstrukturer, ja då blir det väldigt tomma ord att sedan säga att man jobbar för jämställdhet.

Och att tala om att feminister ”kämpar mot män”, är inget annat än populistiskt nonsens från Anna Maria Corazza Bildt. Vi förstår att du inte alltid känner dig hemma i feminismen. Högerpolitik och jämställdhetspolitik går helt enkelt inte alltid ihop.

S-kvinnors vision är väldigt enkel – män och kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter. Det är varken offerretorik eller konfrontativt, det är socialdemokratisk feministisk politik, som tar ansvar för jämlikhet och jämställdhet.

Carina Ohlsson
Ordförande S-kvinnor

facebook Twitter Email