Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

”Kvinnor låter sig inte luras av SD”

I Dagens ETC intervjuas S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson om Sverigedemokraternas strategier för att locka fler kvinnliga väljare. SD är inte ett attraktivt parti för kvinnor, säger Carina Ohlsson i intervjun.

– Jag ser på inget sätt att de faktiskt ställer sig bakom jämställdhetsfrågor. De stödjer inte rätten till fri abort, de vill inte stärka anställningstryggheten för kvinnor, inte höja a-kassan, inte lagstifta mot könsdiskriminerande reklam – sådana förslag som verkligen gynnar kvinnor.

Carina Ohlsson framhåller att Sverigedemokraterna inte är trovärdiga. Ofta säger de att de ska göra en sak men gör sen en annan, som till exempel i frågan om sänkt skatt för de sämst ställda pensionärerna, som de gick till val på, men sen ändrade sig när det väl kom till beslut.

– Att SD plötsligt ryckt ut till jämställdhetens försvar, till exempel i diskussionen om sexuella övergrepp mot kvinnor, beror bara på att de vill ställa grupper mot varandra. Anledningen till varför de engagerar sig i denna fråga är för att komma åt människor med annan bakgrund, men våld mot kvinnor och sexuella övergrepp finns överallt.

Läs hela intervjun här.

 

facebook Twitter Email