Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Lena Ag blir GD för nya Jämställdhetsmyndigheten

S-kvinnor gratulerar Lena Ag, som idag utsetts till ny generaldirektör för Sveriges nya jämställdhet som ska inleda sitt arbete 1 januari 2018. Lena Ag har i över 30 år arbetat med freds- och utvecklingsfrågor, jämställdhet och situationen för kvinnor på flykt. Hon är en av grundarna till organisationen Kvinna till Kvinna där hon idag är generalsekreterare. Hon har ett förflutet inom civilsamhällets organisationer, som Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, samt som kampanjansvarig för Greenpeace, samt även arbetat för Justitiedepartementet med frågor om hedersrelaterat våld och biståndsfrågor.

S-kvinnor känner stort förtroende för Lena Ags kompetens och erfarenheter på området och ser fram emot ett gott samarbete framöver med Lena Ag och den nya jämställdhetsmyndigheten, för att stärka flickors och kvinnors rättigheter, för jämställdhet och jämlikhet.

facebook Twitter Email