Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Lena Micko ny ordförande för SKL

S-kvinnor gratulerar Lena Micko till nomineringen till ordförandeposten för SKL, Sveriges kommuner och landsting.

Den 24 mars hålls SKLs valkongress där en rödgrön majoritet kommer att ta över styret. Den yttersta ledningen kommer att bestå av två socialdemokrater.

Lena Micko, idag kommunstyrelsens ordförande i Linköping, nomineras till ordförande, och Anders Henriksson, landstingsstyrelsen ordförande i Kalmar, nomineras till förste vice ordförande.

– Jag ser fram emot att driva en tydlig inriktning för förbättrad välfärd och tillskapande av fler jobb i Sveriges kommuner och landsting. Särskilt viktigt är framtidsutmaningen att få fler unga i jobb och säkra en hållbar generationsväxling, sa Lena Micko vid pressträffen idag.

Alla kommuner, landsting och regioner är idag medlemmar i SKL, Sveriges arbetsgivare- och intresseorganisation som arbetar med att stödja och utveckla medlemmarnas verksamhet.

Lena Micko har också sagt att hon ska driva rätten till heltid och menar att rätten till heltid är avgörande för att rekrytera unga till kommuner och landsting. Rätten till heltid är också en väldigt viktig jämställdhetsfråga som S-kvinnor länge drivit.

– Det är givetvis är glädjande att höra att Lena Micko kommer att prioritera detta! Vi arbetar med heltidsfrågan i alla våra distrikt så vi ser fram mot ett gott samarbete. Lena Micko är en person med genuin kunskap och kompetens , säger Carina Ohlsson, S-kvinnors ordförande.

facebook Twitter Email