Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Ny jämställdhetsmyndighet i Göteborg

Den nya jämställdhetsmyndigheten kommer att placeras i Göteborg, meddelar regeringen idag. Jämställdhetsminister Åsa Regnér presenterade förslaget.

Hon betonar att Sverige redan idag bedriver ett mycket bra jämställdhetsarbete, men uppdraget är splittrat och uppdelat på en rad myndigheter, länsstyrelser och olika projekt, vilket gör det svårt att följa upp, samla erfarenheter och kunskap. Den nya myndigheten kommer att öka möjligheten till ett sammanhållet och stärkt jämställdhetsarbete och att kunna utkräva ansvar.

En organisationskommitté tillsätts som får i uppdrag att ta fram förslag på hur den nya myndigheten ska organiseras, för att kunna starta upp sin verksamhet 1 januari 2018. S-kvinnor gratulerar Kerstin Alnebratt, idag föreståndare för nationella sekretariatet för genusforskning, som kommer att leda organisationskommitténs arbete.

– Kerstin Alnebratt är både erfaren och handlingskraftig och jag känner stort förtroende för att hon är rätt person att driva arbetet med att starta upp den nya jämställdhetsmyndigheten. Den här myndigheten är viktig av så många anledningar, för att effektivisera, samla och strukturera jämställdhetsarbetet i Sverige bättre. Det kommer vara en viktig plattform för att kunna stärka kvinnors rätt till självbestämmande och jämställdhet, säger Carina Ohlsson, ordförande för S-kvinnor.

Mer om den nya jämställdhetsmyndigheten hittar du på regeringens hemsida samt i senaste numret av S-kvinnors tidning Morgonbris.

facebook Twitter Email