Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Riksmötets öppnande 2016/17

Vid riksmötets öppnande den 13 september presenterade statsminister Stefan Löfven regeringsförklaringen för 2016, där han bland annat konstaterar att takten i jämställdhetsarbetet ökar.

Riksmötets öppnande

Inom kort kommer regeringen att presenterar en jämställdhetsintegrerad budget, där den ekonomiska jämställdheten för andra året i rad ökar, sa Stefan Löfven.

Han framhöll att Sverige leds av en feministisk regering. En regering som satsar på höjt stöd till föreningslivet, samtidigt som kraven på arbete mot rasism och för demokrati och jämställdhet skärps.

Kvinnors säkerhet – både i hemmen och i det offentliga rummet – måste öka. Det är inte upp till män att bestämma var kvinnor får vara, eller hur de ska klä sig, sa Stefan Löfven.

Arbetet med att främja kvinnors deltagande i fredsprocesser lyftes fram som ett exempel på hur regeringens feministiska utrikespolitik utvecklas.

facebook Twitter Email