Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

S fick 24,4 procent i EU-valet

Socialdemokraterna fick 24,4 procent av rösterna i EU-valet, vilket innebär att vi behåller våra sex mandat i  EU-parlamentet. 110 000 fler personer röstade på Socialdemokraterna i år jämfört med EU-valet 2009. Valdeltagandet var ca 49 procent.

– Ett jättestort tack för att ni, S-Kvinnor, varit så aktiva i valrörelsen. Vi har ju kunnat följa varandra på både sociala media och även stött på varandra på olika aktiviteter. Vårt material har det varit oerhört stor efterfrågan på. Det tillsammans med alla synpunkter jag fått på olika möten, arbetsplatser, dörrknackningar, hos människor i vardagen visar att vi är på rätt väg och väljarna är positiva till våra frågor. För att vinna valet till hösten kan vi tillsammans bli ännu bättre, tydligare och mer konkreta. Vi behöver bli fler socialdemokratiska feminister och efter några dagars vila ge järnet igen, för ”En jämställd värld är möjlig”, hälsar Carina Ohlsson.

Valresultat på Valmyndighetens webbplats

facebook Twitter Email