Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

S-kvinnor polisanmäler ”Sugardaters” och ”Rich meet Beautiful”

Vi har kunnat läsa om och förfäras över ”datingsajter” där rika män kan träffa unga kvinnor i behov av pengar.

Pressmeddelande 14 September 2017.

I förra veckan uppmärksammades en reklamkampanj utanför Chalmers. Studenter som inte har studielån uppmuntras att dejta en SugarDaddy för att finansiera sina studier. Reklamen visas tillsammans med en bild av en lättklädd kvinna som håller på att klä av sig.

Denna och liknande sajter beskriver förhållandet mellan ”SugarDaddy och SugarBabe” som att mannen skämmer bort, tar hand om och smickrar kvinnan han dejtar och att kvinnan i gengäld koncentrera sig på att vara en kvinna och skämma bort den man hon är tillsammans med.

– Det här är fullständigt avskyvärt, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson. Jag anser att det är koppleri eller anstiftan till brott mot sexköpslagen. Vi väljer därför att polisanmäla sajterna ”Sugardaters” och ”Rich meet beautiful”.

Flera fall där tjejer, ibland till och med under 15 års ålder, har blivit erbjudna pengar för hårdhänt sex kopplas till dessa sajter.

– Vi avvaktar nu resultatet av vår polisanmälan. Om den inte leder till fällande dom kommer vi att arbeta för en lagändring. Vi kommer aldrig att acceptera att denna typ av sajter etablerar sig i Sverige, säger Carina Ohlsson.

facebook Twitter Email