Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

S-kvinnors anmälan läggs ner

Åklagaren meddelar nu att de valt att lägga ner S-kvinnors och Chalmers anmälningar, mot hemsidorna för så kallad ”Sugardating” som uppmuntrar rika män att betala för att dejta flickor och kvinnor. Vi S-kvinnor är otroligt besvikna. Hur kan det inte vara koppleri?

Pressmeddelande 2018-04-24.

Hösten 2017 uppmärksammades reklamkampanjer utanför Chalmers i Göteborg, där studenter uppmuntras att dejta en ”Sugerdaddy”, en rik man som kunde finansiera deras studier. S-kvinnor anmälde två avsidorna för koppleri och anstiftan till sexualbrott och en utredning inleddes.

Flera medier uppmärksammade detta, Expressen avslöjade hur en man försökt köpa sex av en minderårig flicka, SVTs Uppdrag granskning avslöjade flera fall av prostitution och övergrepp. Även polisen gick ut och varnade för att sugerdating-sajterna lurar in unga pojkar och flickor i prostitution.

Nu meddelar åklagaren att de lägga ner utredningen.

-Vi är jättebesvikna. Utifrån allt vi vet om de här sidorna, är det här beslutet obegripligt. Hur kan det inte vara koppleri? säger Carina Ohlsson, ordförande för S-kvinnor.

Åklagaren tycker inte att det är uppenbart att det rör sig om koppleri, men vill inte närmre motivera sitt beslut och varför de inte går vidare med fallet.

– Nej, vi har inte fått någon tydlig motivering. Men som vi sa när vi anmälde – blir det inte en fällande dom så kommer vi att arbeta för en lagändring. Vi kommer aldrig acceptera att det här får fortgå och etablerar sig i Sverige, säger Carina Ohlsson.

facebook Twitter Email