Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

S-kvinnors högsta ledning lämnar i augusti

S-kvinnors förbundsordförande Carina Ohlsson och förbundssekreterare Susanne Andersson meddelar idag att de inte kommer att ställa upp för omval, utan ställer båda sina platser till förfogande till nästa förbundskongress i augusti 2021.

Pressmeddelande 2021-02-12.

Carina Ohlsson har varit förbundsordförande i 8 år, hon valdes på S-kvinnor kongress 2013 i Stockholm. Susanne Andersson har varit förbundssekreterare i 10 år, hon valdes på S-kvinnors kongress 2011 i Luleå.

Båda uppger att det här är ett beslut som mognat fram men att de nu känner sig redo att lämna över och ta sig an nya utmaningar.

– Vi har haft så många fantastiska år och jag är så stolt och glad över allt vi åstadkommit tillsammans. Vi känner båda att vi vill lämna plats för nya utmaningar, men S-kvinnor har en särskild plats i mitt hjärta, jag kommer alltid vara en del i den feministiska kampen i någon form, säger Carina Ohlsson.

– Vi har haft sånt fint stöd och förtroende från våra medlemmar och förtroendevalda på alla nivåer och fört den feministiska politiken framåt. Vi lämnar på topp, vi älskar våra uppdrag, men det här känns som ett bra läge att lämna över facklan, säger Susanne Andersson.

De uppger att de kommer fortsatt vara aktiva S-kvinnor och hoppas kunna bidra med sina kunskaper och erfarenheter även framöver.

Valberedningen inleder nu processen för att ta fram förslag till en ny förbundsordförande och förbundssekreterare som båda kommer att väljas på S-kvinnor kongress som planeras att hållas 20-22 augusti 2021 i Borlänge.

facebook Twitter Email