Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

S-kvinnors nya Makthandbok – Lästips för Svenska Akademien!

Idag lanseras en ny version av S-kvinnors uppskattade Makthandbok. En bok med kunskaper som främjar jämställdhet och kvinnors makt. Det kan vara ett bra lästips för Svenska Akademien, men framför allt är det en handbok för alla som vill ha mer makt och inflytande.

Pressmeddelande 2018-05-07.

Vårt samhälle har i sekler styrts av en patriarkal ordning, där män har flest ledande positioner och störst makt.

– Med makt kan du påverka och förändra. Därför är det viktigt att kvinnor stärker sina maktpositioner. Makthandboken är ett redskap för detta, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson.

Makthandboken beskriver både härskartekniker, och hur kvinnor kan bemöta dem, samt strategier för hur kvinnor kan öka sin politiska makt och inflytande i samhället.

– Det är uppenbart, både i stort och smått, att kvinnor och män fortfarande inte är jämställda. Makthandboken kan vara ett bra lästips inte minst för ledamöter i Svenska Akademien, så vi tyckte det var passande att skicka ett exemplar till dem. Men framför allt är det en handbok för alla kvinnor som vill ta mer makt och ansvar, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson.

Den feministiska kampen tar vi tillsammans, framtiden formar vi gemensamt!

Beställ eller ladda ner Makthandboken här.

facebook Twitter Email