Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Så säkerställer vi välfärdens finansiering

Välfärden står inför stora ekonomiska utmaningar. Den höga inflationen innebär kraftigt ökade kostnader för kommuner och regioner samtidigt som skatteintäkterna riskerar att minska när Sverige går in i en lågkonjunktur.

Välkommen till frukostseminarium 12 maj!

Välfärden står inför stora ekonomiska utmaningar. Den höga inflationen innebär kraftigt ökade kostnader för kommuner och regioner samtidigt som skatteintäkterna riskerar att minska när Sverige går in i en lågkonjunktur. Samtidigt står Sverige inför en historisk demografisk utmaning när de som arbetar blir färre i relation till det växande antal barn och äldre som behöver tas omhand. Detta slår hårt mot en redan underfinansierad välfärd där kvalitet och arbetsvillkor har fått stå tillbaka i decennier. Hur säkrar vi en långsiktig finansiering som möjliggör en återuppbyggnad av välfärden med ökad kvalité och en rimlig arbetsmiljö för välfärdens medarbetare?

Medverkande:
Annika Strandhäll, ordförande S-kvinnor
Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande Malmö stad (s)
Aida Hadzialic, regionstyrelsens ordförande, Region Stockholm (s)
Laura Hartman, chefsekonom LO
Fler medverkande tillkommer.

Anmäl dig senast 9 maj här.

facebook Twitter Email