Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Samling för Syriens kvinnor

Pressmeddelande 2015-08-21.

Den 21-23 augusti hålls S-kvinnors 41:a förbundsmöte/kongress i Söderhamn. 100 ombud från landets 26 distrikt samlas för att besluta om motioner, val av ordförande, förbundssekreterare och styrelse. Såväl nationell som internationell jämställdhet ska avhandlas.

Flera internationella frågor är i fokus under helgens kongress. S-kvinnor har en lång tradition av internationellt arbete för fred och solidaritet. Vi lever i en global verklighet där nationella gränser aldrig kan begränsa vår kamp för jämställdhet. Vi påverkar världen, världen påverkar oss.

Ett av många blodiga bombattentat drabbade i somras Suruc, där unga volontärarbetare arbetade för att hjälpa barnen i Kobane. 30 dödades, över 100 skadades. För att stödja de kvinnor och barn som fått sina liv raserade i kriget och för att hedra offren för attacken gör S-kvinnor i helgen en särskild insamling till ett projekt för att bygga en skola i Kobane.

S-kvinnor stödjer också Syrian Womens network, som arbetar för jämställdhet, fred och demokrati. Målet är att öka kvinnornas inflytande i ett framtida fredligt Syrien. För aldrig har det varit tydligare för omvärlden hur viktigt det är att inkludera jämställdhetsperspektivet i hela fredsprocessen.

I arbetet för demokrati, fred och frihet måste mänskliga rättigheter respekteras och hela befolkningen, även kvinnorna, måste inkluderas för att det ska bli verklighet. I de pågående krigen i mellanöstern utsätts kvinnor och barn för omänskligt lidande, varje dag. S-kvinnor tar kraftigt avstånd från de krafter som utnyttjar oskyldiga civila, där kvinnor och barn är särskilt utsatta. Vi tar avstånd från IS brutala kränkningar av mänskliga rättigheter, där våld, våldtäkter, slavhandel och massavrättningar blivit vardag.

Jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde är vägen till fred, frihet och demokrati.

facebook Twitter Email