Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

S-kvinnor fördömer kraftigt polisens register över brottsutsatta kvinnor

Avslöjandet att polisen i Stockholm har ett hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor sätter ljuset på ett allvarligt samhällsproblem, att skulden läggs på offret istället för på förövaren. Det är fullständigt oacceptabelt!

Polisregistret ska ha innehållit olagliga uppgifter om kvinnorna, t.ex. vilka länder de kom från och religiös tillhörighet. I registret ska även ha funnits nedsättande omdömen om kvinnorna.

Mäns våld mot kvinnor är den yttersta konsekvensen av ett ojämställt samhälle. För att komma tillrätta med dessa strukturella problem är det avgörande att samhället ställer sig på kvinnornas sida och tydligt visar hur allvarligt man ser på brotten. Ett register som detta, som undergräver förtroendet för hela rättssamhället, är därför ett hot både mot de enskilda kvinnorna och mot arbetet för att motverka mäns våld mot kvinnor.

facebook Twitter Email