Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

S-kvinnors kongress till Värmland

Nu är det beslutat, Socialdemokraternas kvinnoförbund, S-kvinnor, kommer att hålla sin nästa kongress i Karlstad och det blir därigenom Värmlands S-kvinnodistrikt som står värd för kongressen.

Kongressen är S-kvinnors högsta beslutande organ som vartannat år samlar ombud från S-kvinnor i hela landet för att sammanställa S-kvinnors verksamhet, välja förbundsordförande, förbundsstyrelse och besluta om förbundets arbete och politiska ställningstaganden.

S-kvinnor i Värmland har en lång tradition av kvinnokamp och har på många sätt gått före i arbetet för kvinnors rättigheter. Kvinnodistriktet i Värmland bildades redan 1915 och firade förra året 100-årsjubileum. Distriktet och dess kvinnoklubbar tillhörde de gräsrotsrörelser som under de åren växte fram för att sedan enas i ett nationellt Socialdemokratiskt kvinnoförbund 1920.

– Vi är givetvis jätteglada över att vi får äran att vara värddistrikt. Vi fick beskedet att det var klar mitt under vår distriktskongress och det utbröt jubel i lokalen! Det är första gången vi får arrangera mötet i Karlstad och visa vårt vackra distrikt för hela landets S-kvinnor och även för alla gäster och besökare, säger Inga-Lill Röhr, distriktsordförande för S-kvinnor i Värmland.

 

facebook Twitter Email