Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Skydda barnen, det är dags att agera

Under helgen höll S-kvinnor det första styrelsemötet med den nya förbundsstyrelsen. Viktiga beslut har fattats för en progressiv feministisk politik och vi är redo att fortsätta ta den feministiska kampen. Ett av besluten som fattats är att S-kvinnor ska driva på regeringen i frågan om sexuella övergrepp mot barn.

Pressmeddelande 2019-10-07.

I dag utsätts unga flickor och pojkar runt om i världen för sexuella övergrepp i tidig ålder. Många av övergreppen innehåller mycket grovt våld och förnedring. Internationellt sett räknar man i år med att 20 000 000 tips kommer komma in till NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) som handlar om filmade och fotograferade sexuella övergrepp mot barn. I Sverige är siffran cirka 20 000 tips i år och den kurvan pekar stadigt uppåt enligt Polisen.

Barns kroppar är inte till salu och det är dags att markera mot det. S-kvinnor kräver att Sveriges regering tar frågan på allvar och tillsätter en utredning för hur man ska jobba förebyggande och ligga steget före. Polisen behöver få mer resurser till att ändra arbetssätt och åt att identifiera barnen som förekommer i filmerna och på bilderna.

– S-kvinnor tar kampen för de röster som inte får höras. De mest utsatta är oftast unga flickor och vi vuxna bär ett ansvar att skydda barnen till varje pris. Ger vi mer resurser till Polisen där de får en särskild arbetsgrupp för den här typen av brott, hoppas vi att det ska kunna rädda fler barn. Vi kan inte vänta, säger förbundsordförande Carina Ohlsson.

facebook Twitter Email