Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Stå upp för Ukraina!

Det är med förfäran vi tar del av nyheterna om Rysslands väpnade angrepp mot Ukraina. S-kvinnor står bakom regeringens krav på att alla militära angrepp upphör. Ukrainas territoriella gränser och suveränitet måste respekteras.

Pressmeddelande 2022-02-24

Det är ett mörkt kapitel i Europas historia. Angreppet är olagligt, oförsvarligt och oförklarligt, sa statsminister Magdalena Andersson vid en pressträff i förmiddags. Regeringen söker bred politisk samsyn för att stötta Ukraina och om hur vi bemöter Ryssland.

– Av erfarenhet vet vi att kvinnor och barn alltid drabbas hårt och blir särskilt utsatta i krig och konflikter. Exploatering av kvinnor ökar, deras ekonomiska förutsättningar och självbestämmande minskar och sexuellt våld ökar. Kvinnors perspektiv på konflikt, fred och säkerhet måste tas tillvara samtidigt som kvinnors deltagande, makt, inflytande och säkerhet stärks såväl under en konflikt som före och efter, säger S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll.

Vi S-kvinnor fortsätter att sätta freden främst och står i solidaritet med det ukrainska folket!

facebook Twitter Email