Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Stoppa kvinnohatet nu!

Sällan blir kvinnohatet så tydligt som när en digital kommunikatör på Moderaternas parti­kansli i ett direktsänt You-Tube-klipp kallar Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för hora.

– Det är helt oacceptabelt! Sexistiska kommentarer om kvinnor måste få ett slut, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson.

Många kvinnor vet hur det känns att utsättas för hat och sexism. Att förtryckas och nedvärderas bara på grund av sitt kön. I vardagen, skolan och arbetslivet återkommer problemet om och om igen.

När kvinnor förminskas på detta sätt är det både en tragedi för den enskilda kvinnan, men också ett demokratiproblem. Kvinnor förlöjligas, en känd härskarteknik, och det riskerar att leda till tystnad och passivitet.

– Samhället måste bemöta det ständigt återkommande kvinnoförtrycket, säger Carina Ohlsson. I detta sammanhang är den satsning på bättre sex- och samlevnadsundervisning som regeringen presenterade i en jämställdhetsskrivelse så sent som igår väldigt viktig och välkommen.

I hela samhället behövs det en bred debatt om jämställdhet, samlevnad, normer och värderingar. I den måste både kvinnor och män delta!

facebook Twitter Email