Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Sugardejting är prostitution

I Dagens Nyheter idag kan vi läsa om fenomenet sugardejting och hur välbärgade män köper sex av minderåriga via dessa sajter. Redan 2017 polisanmälde S-kvinnor sugardejtinghemsidor för koppleri och anstiftan till sexualbrott. Åklagaren valde dock att lägga ner utredningen.

Pressmeddelande 2019-12-13.

– Sugardejting är den nya tids prostitution, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson. Sedan åklagaren valde att lägga ner vår anmälan mot dessa hemsidor fortsätter S-kvinnor att jobba mot prostitution i alla dess former.

Sugardejtinghemsidorna bygger på ett cyniskt koncept, där äldre rika män ges en plattform för att komma i kontakt med yngre flickor och kvinnor i behov av pengar.

– Att många unga kvinnor, i bland bara barn, dras in och fastnar i prostitution via dessa hemsidor är upprörande och oacceptabelt, men det är inte förvånande. Det följer av företagens marknadsföring, som bland annat har skett utanför universitet och högskolor. Detta måste få ett slut, säger Carina Ohlsson.

S-kvinnor arbetar för att den svenska sexköpslagen ska stärkas och straffen för sexualbrott skärpas. Sexköp ska alltid leda till ett frihetsberövande straff. Samtidigt krävs mer resurser för att kunna prioritera brottet, så att fler kan lagföras. S-kvinnor kräver också att svenska medborgare som köper sexuella tjänster utomlands ska omfattas av den svenska sexköpslagen.

facebook Twitter Email