Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Sydafrikas utrikesminister besöker S-kvinnor

S-kvinnor har en lång tradition av internationell solidaritet. Sedan många år samarbetar vi med flera kvinnoorganisationer i Östra Kapprovinsen. I November besökte Sydafrikas utrikesminister Stockholm och träffade då S-kvinnor.


Från vänster: Kajsa Lönegård handläggare Palmecentret, Anna Sundström verksamhets-chef Palmecentret, Carina Ohlsson ordförande S-kvinnor, Maite Nkoana-Mashabane utrikesminister Sydafrika, Åsa Lindestam S-kvinnors internationella utskott. 

I november besökte Sydafrikas utrikesminister Maite Nkoana-Mashabane Sverige, för ett möte med Sveriges utrikesminister Margot Wallström. Båda är en del av det nätverk av kvinnliga utrikesministrar som Margot Wallström tagit initiativ till – en tradition som går tillbaka till Anna Lindhs tid som utrikesminister.

Att stärka systerskap och jämställdhet är en fråga som de båda talar och verkar för, både på hemmaplan och internationellt.

Under besöker i Sverige hade utrikesminister Maite Nkoana-Mashabane också uttryck en önskan om att träffa S-kvinnor för samtal om hur vi kan stärka vårt samarbete med kvinnoorganisationer i Sydafrika och utveckla möjligheterna till kvinnlig organisering och driver driva jämställdhetspolitiken framåt.

I samband med besöket i Sverige gjordes också ett besök vid Anna Lindhs grav för att hedra hennes minne. Åsa Lindestam från S-kvinnors styrelse deltog, tillsammans med utrikesminister Maite Nkoana-Mashabake, Sydafrikas ambassadör i Sverige och representanter från Palmecentret. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook Twitter Email