Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Taxi Stockholm kan göra sig skyldig till koppleri

Avslöjandet i TV4:s Kalla Fakta att förare för Taxi Stockholm är inblandade i sexhandeln i Stockholm är ytterst allvarligt. "Det är medverkan till brott som kan utgöra koppleri och ett hänsynslöst utnyttjande av utsatta kvinnor. Så här får det inte gå till", säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson.

Pressmeddelande 2016-05-04.

Det är uppenbart att Taxi Stockholms inblandning i sexhandeln inte är enskilda fall, utan en omfattande verksamhet då 71 procent av de kontrollerade förarna var inblandade.

– Taxi Stockholm måste nu göra allt de kan för att ta reda på omfattningen av problemet och komma tillrätta med det, säger Carina Ohlsson.

S-kvinnor uppmanar även andra taxibolag att se över sin verksamhet. Om problemet finns hos Taxi Stockholm riskerar det att också finnas hos andra bolag. Hela taxibranschen måste ta tydlig ställning för den svenska sexköpslagen, t.ex. genom att införa etiska riktlinjer mot sexhandel. Det är något som Sveriges Kvinnolobby, paraplyorganisationen för svensk kvinnorörelse, arbetar för och som flera myndigheter redan antagit.

S-kvinnor välkomnar att regeringen, med jämställdhetsminister Åsa Regnér i spetsen, reagerat starkt på avslöjandet och säger att det kan bli aktuellt att utreda taxibranschens roll i samband med sexhandel.

– Svensk lag måste följas. Sexköpslagen måste värnas. Arbetet mot prostitution måste stärkas. Det krävs bättre stöd till de som vill lämna prostitutionen och fortsatta satsningar på att förebygga att unga hamnar i prostitution, säger Carina Ohlsson.

facebook Twitter Email