Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Välkommet förslag om förbud mot religiösa friskolor

S-kvinnor har länge och hårt drivit frågan om att religiösa friskolor ska förbjudas och välkomnar att Socialdemokraterna nu tydligt tar ställning för detta.

Pressmeddelande 2018-03-13.

  • Skolan ska inte dela upp barn efter varken religion, kultur eller andra åsikter. Barn ska få möta både liktänkande och oliktänkande, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson.

I Sverige har vi religionsfrihet. Alla har rätt att tro på vilken religion de vill, eller att inte tro. Men religionen är privat. I det offentliga är Sverige ett sekulärt land där ingen religion ska styra. S-kvinnor värnar en demokratisk, sekulär och likvärdig skola för alla barn.

  • Religiösa friskolor begränsar barns fria val och låter föräldrarnas åsikter styra barnen även i skolan. Det är ett svek mot barnen, säger S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson.

S-kvinnor är glada att Socialdemokraterna nu tydligt tar ställning för en skola där barn och unga med olika erfarenheter och bakgrunder får mötas och lära sig tolerans och förståelse för olikheter.

S-kvinnor kommer att fortsätta driva frågan om förbud mot religiösa friskolor i valrörelsen, så att vi kan gå från ord till handling.

Vallöfte från S: Förbud mot religiösa friskolor

facebook Twitter Email