Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Vår värld – vårt ansvar

Den senaste veckan, med terrorattacken i den turkiska staden Suruc och årsdagen av Utöya, påminner oss om det oroliga läget i världen. Samtidigt enas vi i ett starkt engagemang mot terror och intolerans – dessa krafter får aldrig tillåtas vinna!

Människor, som med sina liv som insatser, kämpar för demokrati, mänskliga rättigheter och drägliga livsvillkor för personer i konfliktområden förtjänar allt stöd och all respekt.

Internationell solidaritet och fred och frihet för alla har varit S-kvinnors ledstjärna ända sedan 1950-talet. För att nå det måste kvinnor få ta plats i alla delar av konfliktlösning, från förebyggande arbete för fred, demokrati och mänskliga rättigheter till dess att samhällen åter fungerar fredligt. Det krävs också att vi samarbetar över nationsgränser.

Den 21-23 augusti håller S-kvinnor förbundsmöte i Söderhamn. Internationella frågor kommer då åter att stå i fokus – för en rättvis och jämställd värld för alla!

facebook Twitter Email