Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Vårbudget med fokus på jämställdhet

Idag presenter regeringen vårpropositionen som bland annat kommer att prioritera en stärkt välfärd, med viktiga satsningar på förlossningsvården och äldreomsorgen. 

Minskade inkomstskillnader mellan män och kvinnor ska prioriteras, A-kassa samt sjuk- och aktivitetsersättning ska stärkas, bostadstillägget för pensionärerna ska höjas. Satsningar till kvinno- och tjejjourernas verksamheter ska höjas. S-kvinnor driver kravet på att finansieringen av kvinnojourerna inte bara måste stärkas utan också bli långsiktigt för att säkra verksamheten.

Barnfamiljerna kommer att gynnas, inte minst ensamstående föräldrar som nu äntligen får höjt underhållsstöd. Alla barn har rätt till en bra start i livet. Alla barn ska ges möjlighet att vara precis hur lika eller olika de vill och utvecklas till sin fulla potential. En viktig del är därför också satsningar på en jämlik skola där resurserna riktas där de behövs mest, där lärarna får tid för alla elever. RUT-bidag för läxhjälp slopas.

Fattiga får mer än rika, kvinnor får mer än män. För första gången på 8 år ser vi en budget med fokus på jämställdhet och jämlikhet. För ett Sverige som håller ihop.

Mer om vårbudgeten

facebook Twitter Email