Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Vi ses på 1 maj!

Första maj 2015 firas under parollen »Kunskap, frihet, framtid«. Det är begrepp som är nära sammankopplade med varandra och har en stark förankring i Socialdemokraternas tradition av utbildning och folkbildning.

1-majmärke

Med en ny vårbudget är det äntligen möjligt att gå från ord till handling med socialdemokratiska förslag för ökad jämlikhet och jämställdhet. På temat »Feministisk framtid« prioritera S-kvinnors förbund fyra frågor:

Nattis

Det är fortfarande ett problem att så många kommuner inte erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid. Regeringen har föreslagit extra satsningar för att få fler kommuner att erbjuda nattis. S-kvinnor går längre och kräver lagstiftad rätt till barnomsorg på obekväm arbetstid.

Rätt till heltid

I mars valdes en ny rödgrön majoritet i Sveriges Kommuner och Landsting. Med det nya styret kan löftet om att göra heltid till norm i offentlig verksamhet förverkligas. Det är starten på arbetet för allas rätt till heltid, som också måste få bort delade turer.

Internationellt

Den socialdemokratiska feministiska utrikespolitiken har fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Det gläder oss S-kvinnor att Sveriges regering vågar stå upp för kvinnors rättigheter även utanför landets gränser. Feminismen är universell.

Abort

Abortfrågor diskuteras åter i Sverige och krav har rests på att aborträtten ska inskränkas till vecka 12. Det visar att vi inte kan ta gamla segrar för givna. Även i EU ifrågasätts aborträtten i flera länder. S-kvinnor står alltid upp för kvinnans rätt till sin egen kropp, en förutsättning för frihet och makt över sitt eget liv.

  • S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson förstamajtalar i år i Kungsbacka, klockan 12.30 och i Falkenberg, klockan 14.00.

Vi ses under fanorna på 1 maj!

facebook Twitter Email