Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Carina Ohlsson på S lista till Europaparlamentsvalet

S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson står på plats nummer sju på Socialdemokraternas lista till Europaparlamentsvalet, som hålls 26 maj.

– Årets Europaparlamentsval kommer stå mellan demokrati och högerextremism. Vi socialdemokrater kommer stå upp för allas lika värde i hela Europa, säger Carina Ohlsson.

Under nuvarande mandatperiod har Sverige 20 av 751 platser i EU-parlamentet. Fem av dessa 20 är socialdemokrater, men i och med Storbritanniens utträde ur EU förändras antalet ledamöter inför det kommande val. Sverige ska nu välja 21 ledamöter av totalt 705 platser och S-kvinnor kämpar självklart för att få in fler socialdemokrater.

I valet kommer vi att prioritera frågor om kvinnors rätt till sin kropp; att värna aborträtten, motverka sexköp och människohandel och bekämpa porrindustrin. Vi kommer också att prioritera klimatfrågan, kvinnors utsatthet i konflikter och HBTQ-personers rättigheter.

Läs hela listan

facebook Twitter Email