Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Football YES, prostitution NO

S-kvinnor har länge uppmärksammat kopplingen mellan stora sportevenemang och prostitution. Kampanjen "Football YES, prostitution NO" startade redan 2006 för att uppmärksamma den enorma bordellverksamheten runt VM i Tyskland, ett problem som sen återkommit vid VM i Sydafrika 2010 och Brasilien 2014.

I juni/juli spelas fotbolls-VM i Ryssland och vi ser alla fram mot en fantastisk fotbollsfest. Men den mörka baksida som allt för ofta kantar fotbolls-VM och andra stora sportevenemang, prostitutionsindustrin, är en sorglig verklighet också i Ryssland.

Det är straffbart både att köpa och sälja sex i Ryssland, men trots förbuden är prostitutionen omfattande och ryska inrikesministeriet har bedömt att det finns cirka en miljon prostituerade. Frivilligorganisationer menar att siffran är betydligt högre och att det är svårt för prostituerade att få hjälp att ta sig ur verksamheten. Enligt ryska nyhetsmedier pågår nu också en massrekrytering av kvinnor in i prostitutionsindustrin.

S-kvinnor har länge drivit kravet att svenska sexköpslagen ska gälla för svenska medborgare som köper sexuella tjänster utomlands. Ett förslag som tyvärr föll när både Alliansen och SD nyligen sa nej till detta.

Inför stundande fotbolls-VM är det viktigt att alla vågar se hel arrangemanget och ta ställning för fotbollen, men mot prostitutionen.

Passa på och beställ S-kvinnors fotbollströja ”Football YES, prostitution NO” när du ska heja fram Sverige! Beställ via [email protected]. Tröjan finns i M-XXL och kostar 20 kr/st + porto. Ange leveransadress och fakturaadress.

facebook Twitter Email