Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Inför internationella kvinnodagen

"Att man ens ska behöva protestera mot den här skiten!" - ja! och i år sker det digitalt.

8 mars närmar sig och S-kvinnor har flera aktiviteter inplanerade. Med start i dag 1 mars uppmärksammar vi flera viktiga ämnen och deltar på många webbinarium. Vissa aktiviteter är arrangerade från förbundet, andra är S-kvinnor representerade på. Vissa är interna, andra är externa. Kolla med din klubbordförande för frågor om vilka aktiviteter som arrangeras lokalt.

Förbundet arrangerar: 

  • 1 mars: Hör mig! Tro mig! – Varför ifrågasätts kvinnor som vågar berätta?

Tillsammans med Rebecka Andersson, generalsekreterare på Unizon och Lina Stenberg, ledarskribent på Aftonbladet och redaktör för boken ”Det feministiska löftet”.
Sänds på S-kvinnors Facebook kl. 18.00-19.00.

  • 3 mars: Men lägg av! – Om killars våld mot tjejer.

Tillsammans med Zandra Kanakaris, generalsekreterare på 1000 Möjligheter.
Sänds på S-kvinnors Facebook kl. 18.00-19.00. 

  • 4 mars: #Metoo inom arbetarrörelsen

Tillsammans med Lisa Hedin, kanslichef Socialdemokraterna. I samband med webbinariet lanseras även S-kvinnors Metoo-handbok, om hur vi kan arbeta internt för att förebygga sexuella trakasserier.
Sänds på Zoom kl. 18.00-19.00 Anmäl dig på [email protected] senast 1 mars.

  • 8 mars: Kvinnodagsfrukost

Digital kvinnodagsfrukost för alla S-kvinnor. Tillsammans med Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.
Sänds på Instagram Live kl. 08.00-08.30.

Carina Ohlsson representerar S-kvinnor på:

  • 8 mars: Samtal om jämställdhet

Carina Ohlsson medverkar i samtal om jämställdhet med LO mellansverige, tillsammans med Johan Lindholm, förbundsordförande på Byggnads och Joa Bergold, utredare på LO.

Digitalt webbinarium kl 10.00-12.00. Sista anmälningsdag: 4 mars.

Länk till anmälan

  • 8 mars: Det ökade våldet i spåren av pandemin

Olga Persson, ordförande Unizon och Carina Ohlsson, ordförande s-kvinnor, ger oss ökad kunskap om hur våldet mot kvinnor och barn ser ut i Sverige idag. Om det ökade våldet i spåren av pandemin och vad kan vi som politiker, som medmänniskor eller samhället göra?Och varför är det kvinnors uppgift att agera, reagera och hålla fokus på samhällsproblemet våld mot kvinnor och barn?

Sänds på Zoom kl 18.00-19.00

  • 8 mars: 8 mars 2021 med Socialdemokraterna

Sveriges kvinnor ska ha halva makten och hela tryggheten! Jämställdhet handlar i grund och botten om flickors och kvinnors trygghet. I alla delar av livet. Det handlar om att känna sig trygg och säker i sitt hem, utomhus och på jobbet. Att kunna försörja sig och sina barn, orka och kunna jobba heltid och veta att man kommer klara sig på sin pension. Det här frågorna kommer vi sätta extra i fokus på internationella kvinnodagen 8 mars.

Sänds live på Socialdemokraternas Facebook kl 20.00

facebook Twitter Email