Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

Nu krossar vi glastaket!

Under Socialdemokraternas kongress i Göteborg valdes Magdalena Andersson idag enhälligt till Socialdemokraternas nya partiledare. Med mindre än ett år kvar till valet är det nu dags att ta nästa steg för att krossa glastaket.

Pressmeddelande 2021-11-04.

Magdalena Andersson valdes till Socialdemokraternas partiledare med historiskt starkt stöd – samtliga partiets distrikt i landet hade nominerat henne till posten. Det är nu riksdagens uppgift att ta ställning till om Magdalena Andersson ska släppas fram till Sveriges statsminister, den första kvinna som någonsin valts till posten.

Magdalena Andersson har varit Sveriges finansminister i sju år. Med ett orubbligt mål att krossa orättvisorna i samhället har hon förhandlat fler budgetar än någon annan finansminister. Under den svåraste ekonomiska krisen sedan krigstiden har hon räddat såväl svensk ekonomi som hundratusentals jobb. Finns det någon som kan ta Sverige framåt är det hon.

Nu är de dags för nästa steg – att riksdagen godkänner Magdalena Andersson som Sveriges statsminister. Men detta kräver att vi säkrare ett brett stöd. Både Centerpartiet och Vänsterpartiet slöt så sent som i somras upp bakom Stefan Löfven i statsministeromröstningen, men varken Annie Lööf eller Nooshi Dadgostar har velat svara på om de tänker släppa fram hans efterträdare.

– I år är det 100 år sedan kvinnor fick rösträtt. Riksdagen har sedan dess berikats med många briljanta, visionära och hårt arbetande politiker. Samtidigt har ett otal kompetenta kvinnor hindrats från att nå de högsta posterna. Magdalena Andersson är i det här läget den otvivelaktigt mest kompetenta kandidaten för jobbet, med ett historiskt starkt stöd, säger S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll.

Vi vet att Magdalena Andersson är den bäst lämpade och mest kompetenta kandidaten att välja som Sveriges nästa statsminister. Hon har aldrig tvekat att säga som det är och göra det som krävs.

Det är dags nu att vi alla gör det som krävs – nu krossar vi glastaket!

facebook Twitter Email