Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

NY LEDNING FÖR S-KVINNOR

Annika Strandhäll har idag valts till ny förbundsordförande för Sveriges största kvinnoförbund, S-kvinnor. Strax därefter valdes Nina Unesi av en lika enhällig kongress till S-kvinnors förbundssekreterare.

En rörd Annika Strandhäll och Nina Unesi tog idag emot stående ovationer av ett helt enhälligt förbund, när de valdes till ny förbundsordförande respektive förbundssekreterare för Socialdemokraternas kvinnoförbund S-kvinnor.

– Vi som är här och nu får vara med om en kamp som kvinnor historiskt bara kunnat drömma om. Jag kan inte tänka mig en bättre tid i historien att vara S-kvinna och kvinna i Sverige, säger S-kvinnors förbundssekreterare Nina Unesi.

– Jag är otrolig hedrad över att få leda Sveriges starkaste och viktigaste kvinnoförbund. Vi står inför en valrörelse fylld av både framtidstro, men också stort allvar och ansvar att fortsätta driva kvinnokampen framåt, säger S-kvinnors förbundsordförande Annika Strandhäll.

Avgående förbundsordförande Carina Ohlsson och förbundssekreterare Susanne Andersson gratulerade sina efterträdare och hälsade dem varmt välkomna till världens viktigaste och roligaste jobb!

S-kvinnors kongress hålls i år på Galaxen i Borlänge, 2-3 oktober.

facebook Twitter Email