Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här: https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-webbplatsen/integritetspolicy

S-kvinnor kräver fortsatt nej till NATO!

I försvaret av demokrati, fred och individuell rättvisa är det viktigt att samarbeta med likasinnade, inte minst i oroliga tider som dessa, men Sverige måste förbli militärt alliansfritt och inte söka medlemskap i NATO. S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll uttrycker behovet av ett fortsatt nej till NATO.

Pressmeddelande 2022-02-03.

– Sverige ska själv sätta ramarna för internationella samarbeten och förbli militärt alliansfritt. Det har tjänat Sverige väl och bidragit till stabilitet i vår del av världen, säger S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll.

S-kvinnor står fast vid ett tydligt nej till NATO och välkomnar att Socialdemokraterna står upp för den svenska militära alliansfriheten.

– Sveriges positionen i förhållande till NATO är – och ska vara – tydlig: ”Samarbete ja, medlemskap nej”, säger S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll.

Redan idag samarbetar Sverige med länder som delar våra värderingar. Det är bra och det arbetet ska fortsätta.

Genom värdlandsavtalet som Sverige och NATO undertecknade 2014 finns redan grunden för ett samarbete med NATO. Den avgörande skillnaden är att Sverige genom avtalet behållit självbestämmandet över vilka internationella samarbeten vi väljer att ingå i.

Sveriges långa tradition av aktivt arbete för fred, nedrustning och en kärnvapenfri värld kräver att Sverige fortsätter att stå utanför NATO.

facebook Twitter Email